Blackjack – Descrierea Jocului si Reguli la Masa de Blackjack

Blackjack-ul este un foarte popular joc de cazinou, originar din America, în care scopul jucătorului este de a realiza o mână cât mai aproapiată de 21 de puncte si mai bună decât mâna bancherului, dar fără a depăși 21.

Mai jos vă vom explica regulile de bază ale blackjack-ului, dar și regulile cele mai frecvent întalnite în majoritatea cazinourilor online. 

Miză și câștig

Fiecare jucator prezent la masa de blackjack trebuie sa puna miza inainte de a primi cartile din partea dealer-ului. De fiecare data va fi o miza minima si o miza maxima. In general, miza maxima este de 10-20 de ori mai mare decat cea minima. De exemplu, la o masa cu miza minima de 5$, miza maxima va fi undeva in jurul a 50-100$. Fiecare jucator decide suma pe care o pariaza la fiecare mana.

Fiecare mana va avea unul din rezultatele de mai jos:

  • Pierzatoare – miza jucatorului este castigata de catre dealer;
  • Castigatoare – jucatorul castiga suma pe care a pariat-o. Daca pariezi 10$, vei castiga 10$ din partea dealerului (desigur, iti vei pastra si banii mizati anterior);
  • Blackjack – jucatorul castiga de 1.5 ori miza pariata. La o miza de 10$, iti vei pastra cei 10$ si vei castiga in 15$ din partea dealer-ului;
  • Push – mana este egala. Jucatorul isi pastreaza miza, fara a castiga sau a pierde banii.

Obiectivul jocului

Desi la masa de blackjack pot participa mai multi jucatori in acelasi timp, este de preferat un joc cu 2 jucatori. La blackjack, jucatorii nu joaca impotriva fiecaruia, dar nici nu coopereaza intre ei. Singura competitie este cea impotriva dealer-ului.

Scopul jocului este de a strange un punctaj mai mare decat cel al dealer-ului, insa fara a depasi 21. Jucatorul isi calculeaza scorulprin adunarea punctelor corespunzatoare cartilor primite.

Cartile de la 2 la 9 au valoarea lor individuala, 10, J, Q si K valoreaza 10 puncte fiecare, in timp ce Asul valoreaza fie 1, fie 11 puncte – la alegerea jucatorului.

Desfasurarea jocului

La inceputul unui joc de blackjack, jucatorii si dealer-ul primesc fiecare cate doua carti. Cartile jucatorilor sunt de obicei asezate cu fata in sus, in timp ce dealerul are una dintre carti asezata cu fata in jos, iar cealalta cu fata in sus.

Cea mai buna mana posbila de blackjack este un As si orice carte care valoreaza 10 puncte. Aceasta mana este numita „blackjack”, iar jucatorul castiga automat doar daca dealer-ul nu face si el „blackjack”. Daca un jucatorsi dealer-ul au fiecare „blackjack”, rezultatul este „push” pentru respectivul jucator. In cazul in care dealer-ul face „blackjack”, toti jucatorii care nu au facut „blackjack” pierd automat.

Dupa ce cartile au fost impartite, jocul incepe cu actiunea fiecarui jucator – in sensul acelor de ceas, incepand de la stanga dealer-ului.

La inceputul mainii, jucatorul trebuie sa declare daca vrea sa profite de regulile secundare (explicate mai jos). In continuare, jucatorul poate sa isi pastreze mana (stand) sau poate cere inca o carte din pachet (hit), una cate una, pana cand jucatorul decide ca mana este destul de puternica pentru a invinge dealer-ul sau pana cand trece de 21 de puncte, caz in care jucatorul pierde automat (bust).

In momentul in care toti jucatorii de la masa de blackjack au terminat de jucat mainile, dealer-ul intoarce urmatoarea carte. Acelasi rationament explicat mai sus se aplica si in cazul dealer-ului.

Reguli secundare

Pe langa regulile de baza ale jocului de blackjack, exista si alte cateva reguli create pentru ca jucatorul sa poata dezvolta mai multe strategii pe parcursul jocului.

Asigurare (Insurance) – cand cartea dealer-ului asezata cu fata in sus este un as, jucatorul are sansa de a paria daca dealer-ul are sau nu blackjack. Aceasta optiune este valabila inainte de orice actiune a jucatorilor. Practic, daca dealer-ul are blackjack, iar jucatorul a pariat pe acest fapt, cel din urma primeste primeste suma mizata inapoi.

Impartire (Split) – in cazul in care jucatorul are cele 2 carti de aceeasi valoare, acesta are optiunea de a imparti mana in doua. Jucatorul pune o alta miza de aceeasi valoare si continua sa joace cu doua maini, aplicandu-se aceleasi reguli prezentate mai sus.

Dublarea mizei (Doubling down) – in momentul in care jucatorul este sigur ca mana sa va fi mai buna decat cea a dealer-ului, el poate dubla miza, insa in momentul in care a ales aceasta optiune, dealer-ul va scoate din pachet o singura carte.

Articole asemanatoare...

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>