Istoria Jocului de Ruletă

Istoria Ruletei.Omul de stiinta francez, Blaise Pascal, a introdus lumii pentru intaia oara Ruleta (o forma primitiva a jocului) in anii 1600 in timp ce incerca sa construiasca o masina cu miscare perpetua.

Ruleta a existat in forma sa actuala inca din 1796. Cea mai veche descriere a jocului poate fi gasita in romanul “La Roulette, ou le Jour”, publicat in anul 1801 si scris de catre scriitorul francez Jaques Lablee.

Francezii Francois si Louis Blanc au introdus stilul de ruleta cu un singur 0 in statiunea germana din orasul Homburg. Intentia lor a fost aceea de a fii in competitie directa cu cazinourile care foloseau roti de Ruleta mai traditionale, care contineau un singur 0 si doi de 0. Exista o legenda care spune ca Francois Blanc si-a vandut sufletul diavolului in schimbul secretelor jocului de Ruleta. Temeiul acestei legende consta in faptul ca suma tuturor numerelor gasite pe roata Ruletei este egala cu 666 (numarul diavolului, dupa cum este scris in Cartea Apocalipsei din Noul Testament).

Cartile de jocuri de noroc Hoyle, din anul 1886, descriu unele forme timpurii ale rotilor de Ruleta Americana. Aceste roti erau formate din numere de la 1 la 28, “0″, “00″ si un Vultur American (American Eagle). Slotul vulturului nu a fost pentru o lunga perioada batut in cuie, curand disparand si lasand doar sloturi numerotate.

De-a lungul secolului 19, Ruleta a castigat constant in popularitate, raspandindu-se extreme de repede in Statele Unite si Europa. Guvernul german a interzis jocurile de noroc pe parcursul anului 1860. Aceasta masura a provocat familia Blanca sa se mute la Monte Carlo unde au stabilit un centru de jocuri de noroc pentru elita Europeana.

In Monte Carlo jocul cu un singur 0 s-a dezvoltat extrem de rapid, implicit in intreaga lume, mai putin in Statele Unite, unde roata de Ruleta cu doua zerouri si-a mentinut popularitatea.

Articole asemanatoare...

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>